Farstorp

Farstorps Föreläsningsförening

Kontaktperson: Kim Pettersson, Lur 1121, 282 76  Hästveda

Mobil: 070-550 37 82

E-post: kiminga.pettersson@telia.com


Lokal: Farstorps Bygdegård samtliga föreläsningar.

Entréavgift: 60 kr för enskild föreläsning. Medlemskort från 2020 ger fri entré för höstens föreläsningar. Medlemskort 2021 150 kr.


Program hösten 2021


På grund av pandemi-restriktioner för allmänna sammankomster så rekommenderar vi föranmälan för att garantera plats. Ring 070-550 37 82 eller e-post till: kiminga.pettersson@telia.comSöndagen den 3 oktober kl. 18.00

Magnus Mårtensson, Hässleholm

"Borneo och Komodo-öarna - Indonesiens naturskatter".

Naturen i Indonesien står idag inför de största hoten någonsin. Borneos regnskog skövlas i en rasande fart samtidigt som orangutangerna kämpar för att överleva på de mindre ytorna. Komodoörana är fortfarande tämligen orörda men vad händer med naturen och Komodovaranerna, när världen får upp ögonen för detta fantastiska ställe med sina enastående djur och turismen ökar?


Söndagen den 24 oktober kl. 18.00

Arne Olsson, Stehag

"Sveriges nationalparker"

Tillsammans bildar Sveriges nationalparker en storslagen helhet av olika nationaltyper - från Söderåsens lummiga bokskogar till Sareks storslagna fjällvärld.

De tillhör vår mest skyddsvärda natur, vårt naturarv, där vi och kommande generationer kan njuta och förundras. Att bilda nationalparker är ett sätt att bevara vårt gemensamma natur- och kulturarv. Det är de finaste och mest värdefulla delarna av det svenska landskapet som bevaras och skyddas. Arne berättar om nationalparker och visar bilder och bildspel från ett flertal av våra svenska nationalparker från söder till norr.


Söndagen den 21 november kl. 18.00

Rickard Nilsson, Hässleholm

"Mitt liv som pressfotograf" kallar Rickard sitt föredrag. Han har varit pressfotograf på heltid sedan 1983 och arbetat för Kvällsposten, Flygvapnet, Bildbyrån och driver egen verksamhet de senaste åren. Vi får en bildmässig resa ifrån olika platser på vård jord. Allt knyts ihop med olika anekdoter kryddat med lite spännande bakgrundsinfo. Vi får träffa kungligheter, våra största sportstjärnor, namnkunniga artister, politiker men också den lilla människan. Desstuom skönhet och bilder från luftrummet.

Kort och gott, mellan Ljungbyhed och Pakistan är det inte så långt.
Sponsorer: Sparbanken Göinge, Hässleholms Kultur, Region Skåne samt de lokala företagen Olle Dahls Såg och Pan Entrepenad.